Inici‎ > ‎

Més d'un any de Xarxa Alós

3 de juny 2013, 16:33 publicada per Alós Cultural
Escrivim aquest article per tal de recordar que ja fa més d'un any que està operativa la xarxa d'Alós. 
A principis de març del 2012 es van instal·lar els repetidors a la plaça i es creava el primer enllaç entre la plaça i el cap del poble, uns 200m. Durant dos mesos aquest enllaç fa servir per donar accés privar a internet a un dels veïns. 

El 2 de maig, varem poder contractar la línia d'internet per a ús de l'associació i varem poder compartir-ho amb els socis. La xarxa així oferia el seu primer servei als socis. 

A poc a poc els socis s'hi han anat connectant, ja sigui de la forma col·lectiva o Individual. Inicialment la desconeixença dels usuaris feia que alguns d'aquests tinguessin algun que altre problema que s'han anat solucionant amb la pràctica de tots. Després d'un any podríem dir que es dona per acabat el període de proves de la xarxa sabent que el nombre d'incidències és mínim i tot funciona correctament. Restarem esperant el proper estiu on s'espera el nombre màxim de connexions, que si es respecta la normativa no creiem que hi hagi cap mena de problema. Igualment si teniu cap dubte o detecteu que alguna fallada podeu enviar-nos un correu electrònic.

Al juliol però, també es va instal·lar la càmera web (econòmica i de no massa qualitat) que tramet les imatges a aquesta mateixa pàgina. Les nevades de l'hivern i el dia a dia ha fet que aquesta, hagi esdevingut l'estrella en visites que algun dia ha superant de llarg el centenar d'aquestes.  

Com veieu la xarxa pot oferir múltiples serveis compartits entre tots. Aquest dos no en són els únics que s'hi poden implantar. Algun veí ja ha realitzat trucades amb telèfon IP amb servei extern i ben aviat esperem que s'instal·li un altre servei que segur que tindrà molta acceptació també. 

Per que en tingueu una idea, la xarxa en números:
Clients individuals 8, col·lectius 37.
344Gb descarregades,  127Gb carregades.
Milers de visites a la càmera web.
Comments