Inici‎ > ‎

CAMÍ DE SANT LLISER 2017 DEL 6 AL 11 D´AGOST 2017

6 de jul. 2017, 1:54 publicada per manuel campos canovas
     1.    ASPECTES GENERALS

 Dates: 6,7,8,9,10 i 11 d’agost de 2017

  • Itinerari: Alós (pallars Sobirà, Lleida)-Saint Lizier (Couserans, Ariége)
  • Promou: Associació Cultural d’Alós. Col·labora: Ajuntament de l’Alt Àneu i EMD d’Isil
  • Més informació:

            Pàgina web de l’Associacio

            Telèfon de contacte i inscripcions: 609625209

            Molt important: cal apuntar-se abans de l’15 de juliol de 2017 per tal de fer,     amb temps, les reserves d’albergs.                                                           
                                         
       
                           
     SAINT LIZIER, EVÊQUE DU COUSERANS, per NATHALY ROUCH

Ens complau compartir amb tots els nostres lectors, sobretot amb aquelles persones que ja han recorregut el camí de Sant Lliser i també amb aquelles altres que, en els propers anys, vulguin dur a terme l’esmentat camí. Camí de la Felicitat.

El magistral article realitzat per Nathaly Rouch, que adjuntem en document pdf, en un primer moment en francès i que anirem traduint a d’altres idiomes, ens presenta la ciutat de Saint Lizier, una de les ciutats més importants de la regió de l’Ariège i, sens dubte, la més bella de la comarca de Couresans pel seu entorn, art i història.

En les diferents parts de l’article, recopila dades sobre la vida i obres del Sant, així com la importància que adquireix després de la seva mort. Tal és la influència que el Sant té, no només en la regió pirinenca de l’Ariège (França) sinó també en les comarques del Pallars Sobirà, que durant segles, una vegada mort, molts pobles a les dues bandes del Pirineu el van anomenar patró i protector. Les tradicions locals li atribueixen curacions miraculoses de coixos, malferits, ulcerosos i endimoniats i, sobre tot en època de necessitats, anaven a visitar al sant per a demanar-li la seva benedicció i acabar amb els mals (pesta, sequeres, malalties del bestiar, tempestes...) que assolaven les comarques.

L’autora recull de manera minuciosa en aquest article les localitzacions de diferents esglésies dedicades al culte d’aquest sant a ambdues bandes dels pirineus.

Ċ
manuel campos canovas,
6 de jul. 2017, 1:54
Comments